Haukeliseter. Alpint 1 Instruktørkurs / Alpine Level 1 Instructor course

Kurset er 3-delt

Del 1 – 15 timer

Forberedelse (online kurs på Canvas)
Bestått teori del 1 og test før del 2

Del 2 – 35 timer

4 dager kurs på snø med instruksjon

  • Egenferdighet/teknikk
  • Freestyle/park
  • Sikkerhet/førstehjelp
  • Undervisning/praksis (med eksamen/vurdering)

Del 3 – 20 timer

3 dager etterarbeid på snø og online

  • Egenferdighetstrening – opplasting av video
    Vurderes av kursholder
  • Teorieksamen (online på canvas)

Kort oppsummert må du som deltager gjennomføre 15 timer med teori i forkant av kurset. Del 2 er på Haukeli fra 26.-30. des og del. 3 gjennomføres i arbeidspraksis som instruktør på STFs skiskole to helger i februar. 
Stavanger Turistforening tilbyr sammen med Den Norske Skiskole (DNS)  instruktørkurs i alpint. DNS er alene om å utdanne internasjonalt godkjente instruktører i Norge. DNS er tilknyttet ISIA.

Praksis på Skiskolen
Etter endt kurs må deltakerne som en del av kurset gjennomføre fire dager med praksis uten lønn på Stavanger Turistforenings skiskole. Ved å fullføre praksisen på Skiskolen, vil du bli refundert 2000,- fra kursavgiften for hver helg du jobber. Årets skiskole går av stabelen februar 2023. Vi vil prioritere deltakere som kan jobbe på skiskolen.

Hva lærer du

Kurset inneholder mye skiaktiviteter, du utvikler egenferdighet og lærer å stå foran en gruppe som trener og leder. Du lærer hvordan man analyserer problemer og feilretter, hvordan du best tilrettelegger og organiserer ulike typer aktiviter på ski. Vi gjennomgår forskjellige metoder for å lære fra deg, hvordan du blir bevisst eget nivå og kan utvikle deg videre. Målet med kurset er å lære hvordan du underviser barn, ungdom og voksne på ulike nivåer. Dette blir pratisert på del to av kurset – STFs skiskole i februar.

Kurset gir deg kunnskap og “verktøy” til å arbeide selvstendig i en skiskole samtidig som du utvikler egenferdigheten og forståelsen for yrkesrollen. Det tas forbeholdom hvilke kurs som blir arrangert, beroende på antall påmeldte deltaker.

Hvem passer dette for
For alle som liker å gå på ski. For dem som ønsker å jobbe i en skiskole i Norge eller utlandet. For deg som er trener i klubb eller i bedriftsidrettslag. For alle dem som rett og slett ønsker å bli bedre skiløpere.

Praktisk info
Kurset er et samarbeid mellom Stavanger Turistforening og Den Norske Skiskole.

Aldersgrense
Du må være eller fylle 16 år dette året.

Påmeldingsfrist
15. desember. Er du for seint ute, men det er fortsatt ledig plass ta kontakt med Torkel B. Reinertsen, Torkel@stf.no

Kursregistrering:

 

Arrangementet er ferdig.

en_GBEnglish (UK)